Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ

4η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ...
"4η Αυγούστου" σήμερα και εκεί που την ημερομηνία αυτή την είχαμε τοποθετήσει  στις απόμακρες σελίδες της ιστορίας μας, η οδυνηρή πραγματικότητα που ζούμε αναγκαστικά μας την καθιστά "επίκαιρη" καθώς συμπληρώνονται σήμερα 77 χρόνια από την δικτατορία του Μεταξά της 4ης Αυγούστου 1936 όπου καταλύθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα για να... συμπορευτεί η άμοιρη χώρα μας με τα δικατατορικά καθεστώτα της Ευρώπης που είχαν ανέλθει στην εξουσία τότε και προετοίμαζαν κανονικά τη μεγάλη ανθρωποσφαγή του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου που θα ακολουθούσε σε λίγα χρόνια.
Σήμερα η Ελλάδα βιώνει καταστάσεις που μας φέρνουν πίσω σε εκείνη την εποχή με επίκεντρο τον αιματοβαμμένο Μάη του ΄36 στη Θεσσαλονίκη τον οποίο ουσιαστικά προκάλεσε ο Μεταξάς για να τον επικαλεστεί στη συνέχεια ώστε να "αιτιολογήσει" την κατάλυση έστω και αυτής της ισχνής  Δημοκρατίας που υπήρχε στην χώρα.
Η Ελλάδα και ο λαός μας υπέστησαν πολλά δεινά τότε αλλά και στη συνέχεια με αιτία αυτό το γεγονός που καταγράφηκε στις πιό μαύρες σελίδες της ιστορίας μας. Ας ευχηθούμε να μην υπάρξει η ίδια εξέλιξη και στις μέρες μας απομονώνοντας τους νοσταλγούς εκείνων των ημερών και στηρίζοντας τους αγώνες του λαού μας για πραγματική Ελευθερία, για πραγματική Δημοκρατία, για πραγματική Δικαιοσύνη , για Αξιοπρέπεια και Υπόληψη ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου