Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

ΕΝΑ "ΣΥΜΦΩΝΟ" ΤΕΛΕΙΩΣ ...ΑΣΥΜΦΩΝΟ ! ...


Υπήρξαν πολλά διεθνή γεγονότα που προκάλεσαν κατά καιρούς οργή στην παγκόσμια κοινότητα αλλά και πολλά εωτηματικά τα οποία δεν έχουν ακόμα απαντηθεί τελείως . 
Ανάμεσα σ΄αυτά κυριαρχεί η υπογραφή σαν σήμερα στις 23 Αυγούστου 1939 Γερμανο-σοβιετικού Συμφώνου μη επίθεσης στη Μόσχα με τον Ρίμπεντροπ να εκπροσωπεί τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ και τον Μολότοφ
τη Σοβιετική ΄Ενωση του Στάλιν . 
  ΄Ηταν το γεγονός που κυριολεκτικά συντάραξε και προβλημάτισε έντονα τους Αριστερούς και τους Κομμουνιστές σε ολόκληρη την Ευρώπη η οποία ήδη βρισκόταν σε αγωνία απο την προετοιμαζόμενη φανερά πιά γενική επέλαση των γερμανικών στρατευμάτων για την εγκαθίδρυση του Γ΄Γερμανικού Ράιχ στον ευρωπαϊκό χώρο. 
Μία εβδομάδα μετά την υπογραφή του Συμφώνου η ναζιστική Γερμανία επιτέθηκε στην Πολωνία και σε λίγες μέρες ο ρωσικός στρατός εισέβαλε απο ανατολικά και αυτός στην Πολωνία για να μοιραστεί ολόκληρη η χώρα μεταξύ Γερμανίας και Ρωσίας . 
 
΄Ηταν τότε που η σοβιετική εξουσία βρέθηκε κυριολεκτικά μετέωρη και υπόλογη απέναντι στους οπαδούς της που αδυνατούσαν να δικαιολογήσουν τη συμπόρευση της κομμμκουνιστικής Σοβιετικής ΄Ενωσης με τη φασιστική Γερμανία του εθνικοσοσιαλισμού .
 
 Φυσικά και στην Ελλάδα υπήρξε φοβερός αντίκτυπος απο το γεγονός που δίχασε την κρίσιμη εκείνη περίοδο το ΚΚΕ ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου