Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

NA ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΜΑΣ ...

ΠΙΣΩ 176 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...
Συνεδριάζει κάθε τόσο η Βουλή και βγάζει αράδα νόμους γκρεμίζοντας ότι θετικό έχει γίνει από συστάσεως του Ελληνικού κράτους και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν έντονες    αντιρρήσεις εντός και εκτός της Βουλής. Πλήρης δηλαδή υποταγή στις εντολές της "τρόϊκας" και των δανειστών μας...
 Διαβάστε μιά μικρή όμως είδηση με ημερομηνία "5 Ιανουαρίου 1837" (προ 176 δηλαδή ολόκληρα χρόνια...) και βγάλτε συμπέρασμα τι έκαναν οι πρόγοινοί μας και τι κάνουμε εμείς σήμερα σ΄αυτή την άμοιρη χώρα:

05.01.1837  Συνεδριάζει το δημοτικό Συμβούλιο των Αθηνών με πρόεδρο τον στρατηγό Μακρυγιάννη  ο οποίος και εισηγείται την  έκδοση ψηφίσματος με αίτημα προς τον βασιλιά ΄Οθωνα για παροχή Συντάγματος. Γράφει σχετικά ο Μακρυγιάννης: «Μαζώνεται όλο το Συμβούλιο και φκιάνομεν ένα ψήφισμα και λέγομεν: Μ΄αυτόν τον τρόπο δεν διοικιόμαστε, με το έτζι θέλω του καθενού, θέλομεν νόμους κατά τους αγώνες μας και θυσίες μας».                                                                                   (Σημ. Το ψήφισμα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελπίς» και προκάλεσε πάταγο τότε στην Αθήνα. Μάλιστα ο μέχρι τότε αντιβασιλέας ‘ Αρμανσμπεργκ  αποφάσισε τη δίωξη του Μακρυγιάννη)

Βγάλτε συμπεράσματα και για μας αλλά και γι΄αυτούς που μας εκπροσωπούν στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου