Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014


                                                            " Ο ΑΓΩΝ ...ΤΟΥΣ" ...

"Ημέρα πολιτιστικών εκδηλώσεων" σήμερα για τα στελέχη και τους οπαδούς της "Χρυσής Αυγής" όπου θα λάβουν χώρα αναγνώσεις κειμένων, απαγγελίες "πατριωτικών" ποιημάτων αλλά και εκτέλεση τραγουδιών τη συνοδεία φιλαρμονικών απ΄τη Βαυαρία. Ο λόγος ?
Σαν σήμερα, στις 18 Ιουλίου 1925, πρωτοκυκλοφόρησε στη Γερμανία το βιβλίο "Ο Αγών μου" (Mein Kamph) του αρχηγού τους Αδόλφου Χίτλερ όπου περιλαμβάνεται η ιδελογία τους βασισμένη στον αντισημιτισμό, στον ρατσισμό και στον παγγερμανισμό. Είναι χρήσιμο να ξέρουμε περί τίνος πρόκειται και ένα σύντομο χρονικό είναι απαραίτητο:
18.07.1925 «Ο Αγών μου» («Mein Kamph»). Κυκλοφορεί στη Γερμανία (στα γερμανικά) ο πρώτος τόμος του μοναδικού βιβλίου που έγραψε ο Αδόλφος Χίτλερ με τίτλο «Εξόφληση Λογαριασμών» υπό μορφή πολιτικού μανιφέστου με σκέψεις και απόψεις του συγγραφέα για τα πολιτικά πράγματα της εποχής του στη Γερμανία. Ο δεύτερος τόμος με το ίδιο αντικείμενο κυκλοφόρησε αργότερα με τίτλο «Το εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα» όπου διατυπώνεται η ναζιστική ιδεολογία που βασίζεται στον αντισημιτισμό, στον ρατσισμό και στον παγγερμανισμό. Την οριστική μορφή το βιβλίο του Χίτλερ θα πάρει το 1930 με την κυκλοφορία του τρίτου τόμου με τίτλο «Τέσσερα χρόνια Πάλης ενάντια στα Ψέματα, τη Βλακεία και τη Δειλία» αλλά ο εκδότης του έκρινε πως ο τίτλος του ήταν μεγάλος και τον περιόρισε στον μονολεκτικό «Ο Αγών μου» («Mein Kamph» = Μάϊν Κάμφ). Το βιβλίο το έραψε ο Αδόλφος Χίτλερ το 1924 όταν ήταν φυλακισμένος στις φυλακές Λάντσμπεργκ της Βαυαρίας όταν είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε 5 χρόνια φυλάκιση για σύσταση συμμορίας και απόπειρα ανατροπής του δημοκρατικού καθεστώτος της Γερμανίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου