Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ


ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
ΤΙ ΕΙΔΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΦΡΟΥΝΖΕ...

Δεν υπάρχει δικαιολογία στην Αριστερά , που υποτίθεται πως υπηρετεί τον άνθρωπο και αγωνίζεται για τα ανθρώπιμνα δικαιώματα, να έχει επιφυλάξεις ή αντιρρήσεις στο αν υπήρξε ή όχι γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κατά την κεμαλική περίοδο. Πέρα από το ότι αυτά έχουν καταγραφεί με ατράνταχτα στοιχεία΄και ντοκουμέντα και με χιλιάδες φωτογραφικές απεικονίσεις που επιβεβαιώνουν την συστηματική εξόντωση των Ελλήνων του Πόντου από τους Τούρκους υπάρχουν και πολλές προσωπικές μαρτυρίες Ελλήνων και ξένων της εποχής που επιβεβαιώνουν πλήρως τα γεγονότα..
Δεν θα επικαλεστούμε τη μαρτυρία κάποιου "δυτικού" παράγοντα αλλά τις γραπτές αναμνήσεις από τα γεγονότα στον Πόντο του Ρώσου επαναστάτη στρατηγού του Κόκκινου Στρατού Μιχαήλ Βασίλιεβιτς Φρούνζε τον οποίο η κυβέρνηση των μπολσεβίκων έστειλε στην ΄Αγκυρα για συνομιλίες με τον Κεμάλ μετά τη σοβιετο-κεμαλική συμφωνία της 16ης Μαρτίου 1921. Ο Φρούνζε πέρασε απ΄το Μπατούμι , την Τραπεζούντα και τη Σαμψούντα ως ότου φτάσει στην ΄Αγκυρα και αποτύπωσε σε σαφέστατο τρόπο την κατάσταση που επικρατούσε τότε στον Πόντο από τις άγριες διώξεις και θηριωδίες των Τούρκων κατά Ελλήνων και Αρμενίων από τους τσέτες του Τοπάλ Οσμάν γράφοντας μεταξύ άλλων:
--"Από τους 200.000 ΄Ελληνες που ζούσαν στη Σαμψούντα, τη Σινώπη και την Αμάσεια, έμειναν λίγοι μόνο αντάρτες που τριγυρίζουν στα βουνά.Το σύνολο σχεδόν των ηλικιωμένων, των γυναικών και των παιδιών εξορίστηκαν σε άλλες περιοχές με πολύ άσχημες συνθήκες. Πληροφορήθηκα ότι οι τσέτες του Τοπάλ Οσμάν έσπειραν τον πανικό στην πόλη Χάβζα. ΄Εκαψαν, βασάνισαν και σκότωσαν όλους τους ΄Ελληνες και Αρμένιους που βρήκαν μπροστά τους και γκρέμισαν όλες τις γέφυρες.Παντού υπήρχαν σημάδια γκρεμίσματος. Η διαδρομή από την πόλη Καβάκ προς το πέρασμα Χατζηλάρ θα μείνει για πάντα στη μνήμη μου όσο θα ζω. Σε απόσταση 30 χιλιοομέτρων συναντούσαμε μόνο πτώματα. Μόνο εγώ μέτρησα 58..."
Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο με αναφορές σε γενοκτονίες που εισήχθη στη Βουλή ας αποτελέσει την ευκαιρία σε όλους τους ΄Ελληνες (πλην των φασιστών της ΧΑ) να εκφράσουν τον σεβασμό στη μνήμη των ομοεθνών μας που υπέστησαν κατά πρωτοφανή και βάρβαρο τρόπο συστηματική  γενοκτονία από τους Τούρκους κατά την κεμαλική περίοδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου