Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018


                                                         27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΟΥ 1944
                                      ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΝΙΝΓΚΡΑΝΤ
Σαν σήμερα , στις 27 Ιανουαρίου 1944, ύστερά από αντεπίθεση των σοβιετικών στρατευμάτων υπό τον στρατηγό Ζούκοφ, τελειώνει η πολιορκία του Λένινγκραντ στη Ρωσία από τους Γερμανούς μετά από 872 μέρες κατά τη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν ή πέθαναν στην ηρωϊκη πόλη τουλάχιστον 650.000 άνθρωποι.
Στο Λένιγκραντ πολέμησαν στο πλευρό των Ρώσων και πολλοί ΄Ελληνες και ανάμεσά τους και ο Μιχαήλ Θεοδόροβιτς Κυριάκοβ (Μιχαήλ Θεοδώρου Κυριακίδης) με καταγωγή από την Τραπεζούντα του Πόντου, αξιωματικός τότε του Κόκκινου Στρατού ο οποίος παρασημοφορήθηκε στη συνέχεια για την αγωνιστικότητα και την τόλμη που επέδειξε στη μακρά πολιορκία της ηρωικής πόλης.
(Σημ.Τον βίο και την προσφορά του Μιχαήλ Θεοδόροβιτς Κυριάκοβ στο Μεγάλο Πόλεμο της Ρωσίας κατά των Γερμανών περιγράφω στο βιβλίο μου "Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ" , ΄Εκδ. ΔΙΟΠΤΡΑ).
--Στην εικόνα ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος στρατηγός Γκεόργκι Κωνσταντίνοβιτς Ζούκοφ, επικεφαλής των σοβιετικών στρατευμάτων στην επιχείρηση "ISKRA" για την ηρωική άμυνα του Λένινγκραντ και την εκδίωξη τελικά των Γερμανών εισβολέων σαν σήμερα στις 27 Ιανουαρίου 1944.


(27.01.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου