Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Τρίτη 17 Απριλίου 2018


                       ΓΙΑΤΙ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Το πριγκιπικό ζεύγος της Βρετανίας Κάρολος και Καμίλα δούκισσα της Κορνουάλης, θα μας κάνει τη μεγάλη τιμή να έλθει στις αρχές Μαϊου στην Ελλάδα σπάζοντας το ... εμπάργκο της βασίλισσας Ελισάβετ και του πατρός δούκα Φιλίππου (γιού του πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας που ήταν γιός του βασιλιά Γεωργίου Α΄της Ελλάδας ) που δεν επισκέφθηκαν σκόπιμα ποτέ την Ελλάδα και καθώς φαίνεται δεν πρόκειται ποτέ να το κάνουν όσο ζούν...
Ποιός όμως είναι ο λόγος αυτής της "απέχθειας" του Βρετανικού βασιλικού ζεύγους απέναντι στην Ελλάδα ?...
Η ιστορία ξεκινά από το 1922 και έχει ενδιαφέρον να το ξέρουμε...
-Κατά τον Μικρασιατικό πόλεμο ανατέθηκε στον πρίγκιπα Ανδρέα της Ελλάδας να διοικήσει το Β΄Σώμα Στρατού σε μία μάλιστα κρίσιμη φάση του πολέμου με αποτέλεσμα να τα κάνει θάλασσα ένεκα της φανερής ασχετοσύνης του περί τα στρατιωτικά. Μάλιστα στο στρατό τον ονόμαζαν "καψοκαλύβα" γιατί το μόνο που ήξερε να κάνει ήταν να καίει τα καλύβια των Τούρκων αγροτών που συναντούσε ο στρατός στην επιχείρηση του Σαγγαρίου. Τελικά ένεκα της ανευθυνότητας και ανικανότητάς του συντέλεσε και αυτός στην ήττα μας και μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή του ΄22 και τον ξεριζωμό 1,5 εκατ. Ελλήνων απ΄τη Μικρασία, οδηγήθηκε στο Στρατοδικείο με βαρύτατες κατηγορίες για να καταδικαστεί στην ποινή του θανάτου μαζί με τους "6" πρωταίτιους. ΄Ομως παρενέβη η βρετανική κυβέρνηση και τελευταία ώρα ο πρίγκιπας Ανδρέας γλύτωσε το απόσπασμα και η ποινή του μετατράπηκε σε ισόβεια γιά να απελαθεί αμέσως στη συνέχεια απ΄την Ελλάδα.
Αυτή την καταδίκη και απέλαση του πατέρα του απο την Ελλάδα δεν την αναγνώρισε ποτέ ο πρίγκιπας Φίλιππος και αποφάσισε να μην επικεφθεί ποτέ ξανά τη χώρα μας χωρίς βέβαια να αναλογισθεί πως ένεκα της ήττας στον Σαγγάριο ξηλώθηκε βίαια ο Ελληνισμός της Μικρασίας απ΄τους Τούρκους. Την απόφαση αυτή μετέφερε και στην βασίλισσα Ελισάβετ όταν παντρεύτηκαν γιά να μην έκτοτε επισκεφθούν ποτέ τη χώρα μας προς ... μεγάλη στενοχώρια μας !
(Σημ. στην εικόνα ο πρίγκιπας Ανδρέας)


(17.04.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου