Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018



                                                    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ...

Για να γίνει πλήρως κατανοητό τι διέπραξε ο νυν ΥΠΕΞ της Ελλάδας Κοτζιάς με την απέλαση των 2 Ρώσων διπλωματών και την επιδείνωση για πρώτη φορά των σχέσεων Ελλάδας και Ρωσίας γιά απροσδιόριστους (μάλλον επιπόλαιους) λόγους διαβάστε αυτό το σύντομο χρονικό της 22ας Αυγούστου 1974 αμέσως μετά την εισβολή του τούρκικου Αττίλα στην Κύπρο με τις ευλογίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ...
22.08.1974 Μόνη χώρα που εκδηλώθηκε φανερά υπέρ της Ελλάδας και της Κύπρου ήταν η Σοβιετική ΄Ενωση η οποία διατύπωσε και πρόταση στον ΟΗΕ για άμεση πραγματοποίηση Διεθνούς Διάσκεψης για το Κυπριακό με συμμετοχή των πέντε μόνιμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Συγχρόνως η Σοβιετική ΄Ενωση εγγυάται τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας αποτρέποντας αποτελεσματικά άλλες υπαρκτές βλέψεις εναντίον της χώρας την κρίσιμη εκείνη περίοδο. Οι πρωτοβουλίες όμως της ΕΣΣΔ υπέρ της Ελλάδας ανησύχησαν τις ΗΠΑ για να σταλεί στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο Γεν. Γραμματέας του ΟΗΕ Κουρτ Βαλντχάϊμ με αποτέλεσμα οι προτάσεις της ΕΣΣΔ να απορριφθούν ύστερα από απαίτηση του Αμερικανού προέδρου Τζέραλντ Φορντ που διαδέχθηκε τον Νίξον που παραιτήθηκε.
(Ο Κουρτ Βαλντχάϊμ δεν ήταν άγνωστος στην Ελλάδα .΄Ηταν αυτός που ως ναζιστής αξιωματικός της "Βερμαχτ" οργάνωσε και εκτέλεσε στη Θεσσαλονίκη την εξόντωση των Εβραίων της πόλης...)


(22.08.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου