Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Πέμπτη 23 Μαΐου 2019


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ :
"ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ?..."
Αν και όλα γίνονται "εν κρυπτώ και παραβύστω" διαδίδεται πως η κοινή Επιτροπή Ελλάδας - Σκοπίων που συγκροτήθηκε στα πλαίσια της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών για να εξετάσει τι θα αφαιρεθεί από την ύλη των σχολικών βιβλίων Ιστορίας, κατέληξε πρόσφατα στο συμπέρασμα ότι ο "Μακεδονικός Αγώνας 1904-1908" δεν θα περιλαμβάνεται ως ιστορικό γεγονός στα βιβλία Ιστορίας της Νεώτερης Ελλάδας για να μην αισθάνονται άσχημα οι γείτονές μας στους οποίους χαρίσαμε το όνομα "Μακεδονία" μαζί με "Μακεδονική γλώσσα" και "Μακεδονική εθνότητα".
Μετά από αυτά ένα σοβαρό ερώτημα τίθεται απ΄όλους τους Θεσσαλονικείς προς όλους τους υποψήφιους δημάρχους της Θεσσαλονικης που απαιτεί απάντηση έστω στις 2 μέρες που απομένουν ως τις εκλογές της Κυριακής:
--Τι θα κάνετε κύριε Δήμαρχε όταν την Κυριακή που έρχεται εκλεγείτε Δήμαρχος με το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα που στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο της οδού Προξένου Κορομηλά, σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Ερνέστο Τσίλερ ως Ελληνικό Προξενείο που υπήρξε "κέντρο του Μακεδονικού Αγώνα" στα χρόνια 1904 - 1908 ? ...Θα το καταργήσετε ή θα απαγορεύσετε την είσοδο σ΄αυτό των μαθητών των σχολείων μας ?...Θα πρέπει να ξέρουμε. ΄


(23.05.2019)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου