Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019


                                   ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ Η "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ...

Το νότιο τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, που ως το 1944 ονομαζόταν επίσημα από ανέκαθεν ως "Βαρντάρσκα Μπανοβίνα", με φροντίδες του Τίτο (και καθώς φαίνεται με υποδείξεις των ΄Αγγλων και του ιδίου του Τσώρτσιλ) μετονομάστηκε σαν σήμερα 2.8.1944 σε "Μακεδονία" και έγινε "ανεξάρτητο" τμήμα της Ομοσπονδιακής Γιουγκοσλαβίας. Την δόλια αυτή ενέργεια του Τίτο ήλθε μετά από 75 χρόνια να την αποδεχθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την επαίσχυντη Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς καν να ερωτηθεί η Βουλή και ο Ελληνικός λαός. Το χρονικό έχει ως εξής :
02.08.1944 Ο Τίτο της Γιουγκοσλαβίας, στα πλαίσια των εθνικιστικών στόχων του για κυριαρχία στα Βαλκάνια, αφού μετονόμασε την περιοχή «Βαρντάρσκα - Μπανοβίνα"» της νότιας Γιουγκοσλαβίας σε «Μακεδονία» θα την ανακηρύξει στη συνέχεια σε … νέο ομόσπονδο κράτος με το όνομα «Ομόσπονδη Λαϊκή Δημοκρατία της Μακεδονίας» για να προχωρήσει στην προώθηση της ιδέας ίδρυσης μιας ενιαίας Μακεδονίας μαζί με τη λεγόμενη «Μακεδονία του Πιρίν» στη Βουλγαρία υπό την …αιγίδα της Γιουγκοσλαβίας και του ιδίου..
(Σημ. Η φωτογραφία από τη συνάντηση Τίτο - Τσώρτσιλ την ίδια περίοδο όταν η Αγγλία προσπαθούσε (και το επέτυχε) να καταστήσει τον Τίτο όργανο της πολιτικής της με στόχο την διάβρωση του Ανατολικού μπλοκ υποσχόμενη έμπρακτη στήριξη στις ανιστόρητες φιλοδοξίες του στα Βαλκάνια...)


(02.08.1944) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου