Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

"ΠΙΣΩ ΑΠ΄ΤΟ ΤΣΙΟΛΙ ... ΓΙΩΡΓΟ!"...

 ΜΙΑ "ΕΠΙΚΑΙΡΗ" ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠ΄ΤΑ ΠΑΛΙΑ ...

΄Οσο περνούν τα χρόνια τόσο και περισσότερο δικαιώνω τους παλιούς και διαπιστώνω πως τους είχα μάλιστα κάποτε αδικήσει. Να ένα σχετικό γεγονός που συνδέεται μάλιστα μ΄ αυτά που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα πέντε τώρα χρόνια και που μας οδήγησαν στη δυστυχία και τη χώρα στην καταστροφή:
Στην πατρίδα μου υπήρχε ένας παλιός πολιτευτής απροσδιόριστης κομματικής προέλευσης ο οποίος -θυμάμαι- ήταν μιά ζωή ... βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. ΄Οταν άρχιζε η προεκλογική περίοδος έπαιρνε σβάρνα τα χωριά του κάμπου και έβγαζε λογίδρια στα καφφενεία και στη συνέχεια τόριχνε στα τσίπουρα με τους χωρικούς κι΄ερχόταν τούρνα πίσω στη πόλη το βραδάκι ευχαριστημένος γιατί ήξερε πως θα τον ψηφίσουν και πάλι στις εκλογές. Τι όμως έλεγε στους σύντομους λόγους του στα καφφενεία των χωριών;...Δεν έλεγε και πολλά παρά μόνο μία φράση με την ντόπια προφορά:
"-Εγώ -τους έλεγε- το ξέρω πως δεν σας έκανα κανένα καλό !...΄Ομως ξέρω πως δεν σας έκανα και κανένα ... κακό !...Γι΄αυτό πίσω απ΄το "τσιόλι" Γιώργο..."
(Η ιστορία δεν είναι ανέκδοτο...είναι πραγματικότητα. Τον πολιτευτή τον λέγανε "Γιώργο" (απ΄ότι θυμάμαι τον ψήφιζε και ο πατέρας μου...) και "τσιόλι" ήταν η κουρελού που χρησιμοποιούσαν τότε στα χωριά για παραβάν όταν γίνονταν εκλογες!..
Τότε, εμείς οι νέοι, τον κοροϊδεύαμε και μιλούσαμε απαξιωτικά για τα πολιτικά του "πιστεύω". Σήμερα όμως τον θυμάμαι και τον δικαιώνω γιατί απ΄τους 300 της Βουλής ελάχιστοι είναι αυτοί που μπορούν να επαναλάβουν τα λόγια του...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου