Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ


                                                 ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ
ΔΡΑΣΤΕΣ ΕΝΑ ΣΥΜΦΥΡΜΑ ΚΛΕΦΤΩΝ, ΒΙΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ...

Στις 22 Μαϊου 1963 το βράδυ στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, φασιστοειδή και παρακρατικοί, κάτω από τα μάτια της Αστυνομίας, δολοφόνησαν τον βουλευτή της Αριστεράς και κήρυκα της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη σκορπώντας οργή και οδύνη σε ολόκληρη την Ελλάδα και βαρύτατα και υποτιμητικά σχόλια σε ολόκληρο τον κόσμο γιά τη χώρα μας.
Στο βιβλίο μου "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ... εν θερμώ" (τόμ. 2 σελ. 1275-1303) περιγράφονται με ντοκουμέντα και φωτογραφίες όλα τα γεγονότα που σημάδεψαν (άδικα) την πόλη της Θεσσαλονίκης ως και την δίκη για τη δολοφονία του βουλευτή που έγινε στη Θεσσαλονίκη και τη παρέμβαση συνέχεια της χούντας που αθώωσε ουσιαστικά τους δύο φυσικούς αυτουργούς του εγκλήματος : τον Σπύρο Γκοτζαμάνη και τον Εμμανουήλ Εμμανουηλίδη...
Αποσπώ από την δικογραφία μία φράση του αείμνηστου εισαγγελέα της δίκης Π.Δελαπόρτα που αναφέρεται στο συμπέρασμα που ο ίδιος έβγαλε από το φοβερό γεγονός και τη δράση του παρακράτους:
"...Σήμερα ένα σύμφυρμα κλεφτών, βιαστών, δοσιλόγων και κάθε είδους κακοποιών εμφανίζεται ως προστάτης κοινωνικών καθεστώτων, ως φύλακας ιερών και οσίων και ως Κέρβερος του νόμου και της τάξης..."


--Μήπως τα λόγια του Δελαπόρτα μας θυμίζουν εικόνες και γεγονότα που συμβαίνουν στις μέρες μας ??? ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου