Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016


                                                  Ο ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΜΕΤΤΕΡΝΙΧ ...

Ο Σόϊμπλε ως άλλος Μέττερνιχ της "Ιεράς Συμμαχίας", ετοιμάζει στο Βερολίνο μίνι σύνοδο του Eurogroup γιά το ελληνικό θέμα στην οποία θα μετέχουν εκτός από τη Γερμανία η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και η Ολλανδία. Η Ελλάδα , γιά την οποία γίνεται η συνάντηση, δεν θα μετέχει ούτε καν ως ... ακροατής. Συμβαίνει δηλαδή τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα ότι ακριβώς συνέβη στην ιστορική Σύνοδο των Μεγάλων της Ευρώπης στη Βερόνα τον Οκτώβριο και Νοέμβριο του 1822 γιά να συζητηθούν τα διαάφορα επαναστατικά κινήματα στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα χωρίς και τότε να κληθεί να παραστεί εκπρόσωπος των επαναστατημένων Ελλήνων. Αξίζει να δούμε τι έγινε τότε :
--Οι επαναστατημένοι ΄Ελληνες γιά να ενημερώσουν στη Βερόνα τα μέλη της Ιεράς Συμμαχίας γιά την Επανάσταση κατά των Τούρκων έστειλαν στη Ιταλία τον Ανδρέα Μεταξά συνοδευόμενο από τον φιλέλληνα Γάλλο πλοίαρχο Ζουρντάν γιά να ζητήσει να εμφανιστεί στο Συνέδριο προκειμένου να εκθέσει τους εθνικούς στόχους της Ελληνικής Επανάστασης. Το αίτημά του όμως απορρίφθηκε από τους Συνέδρους με την «Ιερά Συμμαχία» μάλιστα να ζητεί από τον Πάπα να εκδιωχθεί από το κράτος του Βατικανού ο Μεταξάς χαρακτηρίζοντας την απαίτησή του «άτοπον και αυθάδη». Την ίδια τύχη είχε και η αποστολή λίγο αργότερα του Παλαιών Πατρών Γερμανού και του Γεωργίου Μαυρομιχάλη που ως απεσταλμένοι των επαναστατημένων Ελλήνων προσπάθησαν και αυτοί να εμφανιστούν στη Σύνοδο.
Βλέπετε να άλλαξαν πολλά από τότε στις αντιλήψεις κάποιων κρατών της Ευρώπης και ιδιαίτερα της Γερμανίας γιά την Ελλάδα?... Η κατάσταση συνεχίζει να είναι η ίδια και θα είναι και στο μέλλον ίδια αν δεν αντιδράσουμε άμεσα με αυστηρά διαβήματα στην ΕΕ και στα νόμιμα όργανά της ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου