Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016


 
                                           ΤΕΛΙΚΑ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ Η ... ΒΟΤΚΑ!
 
Σαν σήμερα , στις 8 Δεκεμβρίου 1991 , μετά τα συνταρακτικά γεγονότα που προηγήθηκαν στη Σοβιετική ΄Ενωση από τις αλλαγές και τους "εκσυγχρονισμούς" του Γκορμπατσόφ, οι ηγέτες της Ρωσίας, Ουκρανίας και Λευκορωσίας Μπόρις Γιέλτσιν, Λεονίντ Κρουτσούκ και Στανισλάβ Σουσκέβιτς , συναντήθηκαν στην "ντάτσια" του Λευκορώσου ηγέτη στον Εθνικό Δρυμό του Μπελοβέζσκ γιά να συζητήσουν γιά το μέλλον της Σοβιετικής ΄Ενωσης της οποίας τα θεμέλια έτριζαν επικίνδυνα. Το θέμα ήταν ιδιαίτερα σοβαρό και απαιτούσε νηφάλια προσέγγιση που φαίνεται πως δεν υπήρξε στην κρίσιμη και εν πολλοίς αυθαίρετη αυτή συνάντηση των τριών ηγετών. Μάλιστα καθώς λέγεται προτού οι τρεις ηγέτες διατυπώσουν οριστική συμφωνία γιά το μέλλον της ΕΣΣΔ ... πλακώθηκαν στις βότκες που διευκόλυναν βεβαίως να διατυπωθεί στα γρήγορα κάποια "λύση" για το πρόβλημα. Τελικά όμως η "λύση" αυτή ήταν καθώς φαίνεται επιπόλαια χωρίς να μελετηθούν και αναλυθούν τα θέματα και προβλήματα που θα αποτελούσε η αποδοχή της ..
Η "λύση" ,που κατέληξε σε συμφωνία, ήταν ... η κατάργηση της Σοβιετικής ΄Ενωσης και η αντικατάστασή της με την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών (Κ.Α.Κ.), μία χαλαρή ένωση, ούτε καν συνομοσπονδία, που διέγραφε με μία μονοκονδυλιά όλα τα πολιτικά δεδομένα του παρελθόντος και άλλαζε τον παγκόσμιο χάρτη στρατηγικής χωρίς να υπάρχει μάλιστα καμιά εξουσιοδότηση γι΄αυτό.Ακόμα οι συμφωνίες του Μπελοβέζσκ ήταν τελείως αντίθετες με την εκφρασμένη ήδη με δημοψηφίσματα λαϊκή βούληση το Μάρτιο του 1991 όπου το 78% του λαού στα κράτη της Σοβιετικής ΄Ενωσης μαζί και με τη Ρωσία, αποφάνθηκε υπέρ της διατήρησης της ΕΣΣΔ με κάποια εκσυγχρονισμένη μορφή ...
Τελικά τη λύση την έδωσε η ... βότκα και κυρίως ο παγίως μεθυσμένος Μπόρις Γιέλτσιν που χαρακτηρίστηκε γιά την πράξη του αυτή μεταγενέστερα "καταστροφέας" της Σοβιετικής ΄Ενωσης ...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου