Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018


                                                             26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1983                 
                               ΠΩΣ ΕΝΑΣ ΡΩΣΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΣΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ...

΄Οχι πολύ πίσω αλλά μόλις εδώ και 35 χρόνια , σαν σήμερα στις 26 Σεπτεμβρίου 1983, ελάχιστοι έμαθαν πως ο πλανήτης είχε φτάσει κυριολεκτικό στο παρά 1΄ για να μετατραπεί σε ερείπια χωρίς να υπάρχει ίχνος ζωής πάνω σ΄αυτόν. Τον έσωσε το θάρρος και η τόλμη ενός Ρώσου αξιωματικού, του Στανισλάβ Πετρόφ, που έφυγε απ΄τη ζωή εδώ και ένα χρόνο άγνωστος και ξεχασμένος χωρίς να γνωρίζει κανείς απ΄τους γειτόνους του τη μεγάλη προσφορά του στην ανθρωπότητα ...
Το σχετικό χρονικό αναφέρει:
26.09.1983 Χάρη στην ψυχραιμία και την λογική του σκέψη ότι πρόκειται περί λάθους, ο 44χρονος Ρώσος αντισυνταγματάρχης Στανισλάβ Πετρόφ (Stanislav Petrov), αρμόδιος του Τμήματος Στρατιωτικών Πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών της Σοβιετικής ΄Ενωσης, σώζει κυριολεκτικά ολόκληρο τον κόσμο από έναν τρίτο πυρηνικό πόλεμο. Είχε εμφανιστεί στα όργανα της υπηρεσίας του που ήλεγχαν όλα τα δεδομένα πυρηνικής επίθεσης των ΗΠΑ κατά της ΕΣΣΔ ότι αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της 26ης Σεπτεμβρίου 1983, στις 12.14 ακριβώς, είχαν εντοπιστεί 5 αμερικανικοί πυρηνικοί πύραυλοι που κατευθύνονταν προς περιοχές της ΕΣΣΔ. Το υπηρεσιακό του καθήκον ήταν να πατήσει το κουμπί και να εκτοξευτούν με κατευθύνσεις προς τις ΗΠΑ και τις σύμμαχες χώρες τους δεκάδες πυρηνικοί πύραυλοι που θα κατέστρεφαν τα πάντα στις χώρες προορισμού τους. Ο Πετρόφ, παρά την πίεση του χρόνου, εκτίμησε ότι τα όργανα είχαν λανθασμένα εμφανίσει την ένδειξη «επικείμενος πυρηνικός πόλεμος» και δεν ενεργοποίησε το σοβιετικό οπλοστάσιο για να σωθεί κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή ολόκληρος ο κόσμος.
(Σημ. Ο συνταξιούχος Ρώσος αξιωματικός Στανισλάβ Πετρόφ πέθανε ξεχασμένος στη Μόσχα όπου διέμενε στις 19.09.2017 σε ηλικία 77 ετών χωρίς ο θάνατός του να αποτελέσει ιδιαίτερης σημασίας γεγονός…Στην εικόνα ο ήρωας Ρώσος αξιωματικός στον οποίο η ανθρωπότητα οφείλει σήμερα την ύπαρξή της ...)


(26.09.2018)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου