Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Επειδή οι "φίλοι" και "εταίροι" μας Γερμανοί αποφεύγουν να συζητήσουν το θέμα των αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δανείου επικαλούμενοι κάποιες δήθεν ρυθμίσεις που προηγήθηκαν καλό είναι να ξέρουμε τι έγινε. Υπήρξε μία αόριστη "συμφωνία" που έγινε απλά για να ξεπεραστεί τεχνηέντως το πρόβλημα αλλά τα γραπτά μένουν και αποδεικνύουν την αλήθεια. Ιδού ένα σχετικό σύντομο χρονικό με ημερομηνία 18.3.1960:
18.03.1960 Συμφωνία Ελλάδας- Γερμανίας (αποζημιώσεις). Υπογράφεται στη Βόννη, επί κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλή, Σύμβαση μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας περί «παροχών υπέρ Ελλήνων υπηκόων θιγέντων υπό εθνικοσοσιαλιστικών μέτρων διώξης» κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα, ύψους 115 εκατ. μάρκων υπέρ των θιγέντων πολιτών τα οποία και επρόκειται να καταβληθούν σε τρείς δόσεις ως εξής: 65 εκατ. μάρκα μόλις η Συμφωνία τεθεί σε ισχύ, 30 εκατ. μάρκα μέχρι 1ης Μαρτίου 1962 και τα υπόλοιπα 20 εκατ. μάρκα ως την 1η Μαρτίου 1963 (Σημ. Η Συμφωνία περιορίζεται μόνο σε όσους υπέστησαν διώξεις για ιδεολογικούς λογους από τους Ναζί και ουδεμία αναφορά γίνεται για εκτελέσεις πολιτών, τραυματισμούς και φυλακίσεις, για πυρπολήσεις οικιών και εγκαταστάσεων , για καταστροφές εργοστασίων , λιμένων αλλά και οδικών και σιδηροδρομικών δικτύων. Επίσης δεν γίνεται αναφορά για πολεμικές αποζημιώσεις , καταστροφές πλοίων και αεροπλάνων , κατασχέσεις πολεμικού υλικού κ.ά κατά τον Ελληνογερμανικό πόλεμο και την Κατοχή. Φυσικά ούτε καν αναφορά γίνεται για το Κατοχικό Δάνειο ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου