Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014


                                                     "Ω !...ΑΠΑΤΗ ΕΠΙΖΗΜΙΟΣ !..."

Αυτά τα περί βοήθειας έξωθεν για να ξεπεράσουμε την κρίση, όσο γρηγορότερα τα διαγράψουμε από την σκέψη μας τόσο το καλύτερο. Και να πείς πως τώρα τα ζούμε γιά πρώτη φορά να πω ...άντε δικαιολογημένοι είμαστε.΄Ελα όμως που ο συγγραφέας της "Ελληνικής Νομαρχίας" , που γράφηκε περί το 1806 "παρά Ανωνύμου του ΄Ελληνος" τα έλεγε αυτά από τότε ... αλλά ποιός τον άκουγε?... Διαβάστε μιά προτροπή του από το ιστορικό για την τόλμη,προοδευτικότητα και μαχητικότητα αυτό κείμενο της προεπαναστατικής Ελλάδας:
"...΄Ισως τέλος πάντων προσμένετε να μας δώση την ελευθερίαν κανένας από τους αλλογενείς δυνάστας ;.. Ω ! Θεέ μου έως πότε , ώ ΄Ελληνες, θα πλανώμεθα , τόσον αστοχάστως ? ... διατί να μη στρέψωμεν και μίαν φοράν τους οφθαλμούς μας εις τα απελθόντα δια να καταλάβωμεν ευκολώτερα και τα μέλλοντα ? ... Ποίος αγνοεί ότι ο κύριος στοχασμός των αλλογενών δυναστών είναι εις το να προσπαθήσουν να κάμουν το ίδιόν των όφελος με την ζημίαν των άλλων ? ... Και ποίος στοχαστικός άνθρωπος ημπορεί να πιστεύση ότι όποιος απο τους αλλογενείς δυνάστας ήθελε κατατροπώσει τον Οθωμανόν ήθελεν μας αφήσει ελευθέρους ? ...Ω ! απάτη επιζήμιος!..."
Και όντως
Επαναστάτησε η Ελλάδα , διώξαμε τους Οθωμανούς δυνάστες το 1821 και σχεδόν 200 χρόνια από τότε έχουμε στο σβέρκο μας τους Γερμαναράδες να μας κάνουν κουμάντο ...
 

(www.apapagianopoulos.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου