Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014


                                            ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ... "ΓΙΟΥΝΓΚΕΡΙΑ" ? ...

Οι απαράδεκτες και προκλητικές χθεσινές δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν της ΕΕ Γιούνγκερ, με τις οποίες δηλώσεις εξέφρασε τις επιθυμίες του για το ποιούς θα πρέπει να εκλέξουν οι ΄Ελληνες στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές αν γίνουν, μας φέρνουν στη μνήμη μία από τις πιό μαύρες σελίδες της Ιστορίας μας που έμεινε γνωστή ως "Σύμφωνο υποτέλειας" του 1826...
Διαβάστε ένα σχετικό χρονικιό και βγάλτε αβίαστα συμπέρασμα :
13.04.1826 «Σύμφωνο υποτέλειας». Σε μία ταραχώδη συνεδρίαση της Γ΄Εθνικής Συνέλευσης των Ελλήνων στην Επίδαυρο , δύο μέρες μετά την θλιβερή είδηση της Εξόδου και Πτώσης του Μεσολογγίου , αποφασίζεται μετά από εισήγηση του Μαυροκορδάτου, ενόψει των κινδύνων που διαμορφώθηκαν για την Επανάσταση, διαρκούντος ακόμα του Αγώνα , να τεθεί η Ελλάδα και ο λαός της κάτω από την «προστασία» της Μεγάλης Βρετανίας και μάλιστα με νόμο ο οποίοςέλεγε: «Το Ελληνικόν ΄Εθνος δυνάμει της παρούσης πράξεως θέτει εκουσίως την Ιεράν Παρακαταθήκην της αυτού Ελευθερίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και της πολιτικής αυτού υπάρξεως υπό την μοναδικήν υπεράσπισιν της Μεγάλης Βρετανίας» Εναντίον της απόφασης αυτής , που ονομάστηκε αργότερα «Σύμφωνο υποτέλειας», αντέδρασε με σφοδρότητα μόνο ο πρίγκιπας Δημήτριος Υψηλάντης εναντίον του οποίου στράφηκαν τα υπόλοιπα μέλη της Εθνοσυνέλευσης καθαιρώντας τον απ΄όλα τα αξιώματα και στερώντας τον ακόμα και την ελληνική ιθαγένεια.
-- Θα αφήσουμε λοιπόν να μετονομαστεί λοιπόν στις μέρες μας η άμοιρη Ελλάς σε ..."Γιουνγκερία"? (www.apapagianopoulos.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου