Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015


                       ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ "ΕΠΕΤΕΙΟΣ" ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ !...

Συνεβη σαν σήμερα εδώ και 16 χρόνια , στις 24 Μαρτίου 1999, όταν η Βορειοατλαντική Συμμαχία του ΝΑΤΟ που ιδρύθηκε προ 50 χρόνια από τότε, επενέβη πολεμικά με σφοδρούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία επειδή η ανεξάρτητη και κυρίαρχος αυτή χώρα αντέδρασε στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που παραβίαζαν την εθνική της κυριαρχία. ΄Ενα χρονικό για το θλιβερό αυτό γεγονός , το οποίο κάποιοι θέλουν να ξεχαστεί, είναι χρήσιμο να το γνωρίζουμε καθώς έλαβε χώρα με αιτία το Κοσσυφοπέδιο που δικαίως ονομάζεται απ΄τους ιστορικούς "πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων" ...
24.03.1999 Το ΝΑΤΟ επεμβαίνει στη Γιουγκοσλαβία. Στις 0.15΄ώρα Ελλάδας ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Χαβιέ Σολάνα ανακοινώνει στις Βρυξελλες ότι οι προσπάθειες «ειρήνευσης» στο Κόσοβο έχουν αποτύχει και τον λόγο πλέον έχουν τα όπλα «για να σωθεί» -όπως δήλωσε- ένα μεγάλο άνθρώπινο δυναμικό της περιοχής που απειλείται με αφανισμό από την Σερβία . Η Ελλάδα δηλώνει την αντίθεσή της στη στρατιωτική επέμβαση και ζητά ειρηνική δειευθέτηση του προβλήματος μη συμμετέχοντας στα «ειρηνευτικά» στρατεύματα του ΝΑΤΟ επιτρέποντας όμως τη χρήση από αυτά του λιμένα της Θεσσαλονίκης και του ελληνικού εδάφους για τη διέλευσή τους… Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα αρχίσουν οι βομβαρδισμοί επτά πόλεων της Γιουγκοσλαβίας από στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ προκαλώντας τεράστιες καταστροφές με εκατιοντάδες νεκρούς και τραυματίες από τον άμαχο πληθυσκό. Την έναρξη των βοομβαρδισμών θα ανακοινώσει από τον Λευκό Οίκο ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον με διάγγελμά του αναφέροντας πως αυτό γίνεται … για το καλό της Ειρήνης στα Βαλκάνια, στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο. Παρόμοιες δηλώσεις στη συνέχεια έκανε και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνυ Μπλερ, ονομαζόμενος εύστοχα για τη στάση του και ως …Τόνυ Κλίντον . Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ συνεχίζονται κλιμακούμενοι όλο το μήνα Μάρτιο ενώ στρατιωτική «ειρηνευτική» δύναμη του ΝΑΤΟ φτάνει και εγκαθίσται στα Σκόπια. Ακόμα ο Ρώσος πρωθυπουργός Γεβγένι Πριμακόφ έρχεται κατεπειγόντως στο Βελιγράδι στις 30.03.1999 για να πείσει τον Μιλόσεβιτς να επανέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων αλλά η πρωτοβουλία του αποτυγχάνει ένεκα αμετακίνητης και σκληρής στάσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
(Σημ. Η στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία είναι η πρώτη που γίνεται κατά κυρίαρχου κράτους και συμπίπτει με την 50η επέτειο από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής συμμαχίας)
(www.apapagianopoulos.blogspot.com)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου