Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΆΝΕΤΑΙ ...



                                      Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΑ ! ...

Δεν το λέμε απλά για να το λέμε αλλά πιστεύουμε πως είναι χρήσιμο να ξέρουμε Ιστορία καθώς πολλά γεγονότα κυρίως της σύγχρονης εποχής επαναλαμβάνονται ή συνεχίζονται και στις μέρες μας καθώς δεν έκλεισε ακόμα η διαδρομή τους. Σήμερα π.χ. ο πρόεδρος της Βουλής κ. Μεϊμαράκης, προερχόμενος από τον χώρο της Δεξιάς, εμφανίστηκε... συγκλονισμένος από την δραστηριότητα του υιού Μπαλτάκου χθες μέσα στο κτίριο της Βουλής λες και παρόμοια γεγονότα δεν ξανασυνέβησαν στο παρελθόν και μάλιστα και πάλι από πρόσωπα της Δεξιάς. Να του θυμίσουμε λοιπόν για να ξέρει:
΄Οταν την κυβέρνηση κατέλαβε στη χώρα η " ΄Ενωση Κέντρου" προσπάθησε να καταργήσει τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων καθώς και τις συνέπειες από το διαβόητο "Γ΄Ψήφισμα" που έστειλε κόσμο και κοσμάκη στις φυλακές, στις εξορίες αλλά και στα εκτελεστικά αποσπάσματα. Συνάντησε όμως σφοδρή αντίδραση από φανατικούς δεξιούς αντικομμουνιστές της τότε ΕΡΕ του στυλ Μπαλτάκου, Βορίδη, Γεωργιάδη κ.ά.
 ΄Ενα βράδυ λοιπόν , στις 3 Ιουλίου 1964, που συνεδρίαζε η Βουλή γιά το κρίσιμο εκείνη την εποχή "Κυπριακό" ζήτημα, μπουκάρουν μέσα στη Βουλή σε έξαλλη κατάσταση με κραυγές, απειλές και αλαλαγμούς νεολαίοι και μέλη των Δεξιών παρακρατικών εθνικιστικών και φασιστικών οργανώσεων (ΕΚΟΦ, ΟΕΑ, ΟΣΕΝ κλπ) και τα κάνουν κυριολεκτικά λίμπα .Η συνεδρίαση της Βουλής διακόπηκε και ακολουθήσαν συμπλοκές τραμπούκων και βουλευτών κυρίως του Κέντρου στους διαδρόμους της Βουλής παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών να τους σταματήσουν . Επικεφαλής των τραμπούκων εισβολέων ήταν ο γνωστός γιά τα υπερδεξιά φρονήματά του  λογοτέχνης και συγγραφέας Ρένος Αποστολίδης ο οποίος και προϊστατο των γεγονότων...
Οι δράστες συνελήφθησαν τελικά και 32 απ΄αυτούς κλείστηκαν στο φρουραρχείο της Βουλής για να παραπεμφθούν στη συνέχεια σε δίκη με βάση το "καραμανλικό" Ν.Δ. 4000/1959 "Περί τεντιμποϊσμού" και να καταδικαστούν ως πρωταίτιοι των γεγονότων σε φυλάκιση δυόμιση ετών..."
Να λοιπόν που δικαιώνονται όσοι υποστηρίζουν πως η Ιστορία επαναλαμβάνεται ...
(Στην εικόνα φύλλο της εφημερίδας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ εκείνων των ημερών με πρωτοσέλιδο για τα γεγονότα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου