Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

H "ΣΙΩΠΗ" ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ...



Η "ΣΙΩΠΗ" ΤΗΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗΣ ΔΕΛΤΑ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

27.04.1941 Κατάληψη Αθήνας από τους Γερμανούς φασίστες κατακτητές. Τα πρώτα στρατιωτικά γερμανικά τμήματα εισέρχονται στην έρημη πόλη της Αθήνας τις πρωϊνές ώρες. Την ίδια ώρα ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αθήνας απευθύνει προς τον Ελληνικό λαό το τελευταίο «ελεύθερο» μήνυμα . Στις 10 π.μ. γερμανικό απόσπασμα ανέρχεται στην Ακρόπολη όπου και υψώνει τη γερμανική σημαία με τη σβάστικα
Την ίδια ημέρα που οι Γερμανοί εισέρχονται στην Αθήνα και υψώνουν τη γερμανική σημαία με τη σβάστικα στην Ακρόπολη, αυτοκτονεί με δηλητήριο στο σπίτι της η λογοτέχνιδα Πηνελόπη Δέλτα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκατάσταση των Γερμανών στην Αθήνα . Πριν το θάνατό της διατύπωσε εγγράφως την επιθυμία της να ταφεί στον κήπο του σπιτιού της στην Κηφισιά και να γραφεί στην ταφόπλακα του τάφου της μόνο η λέξη «Σιωπή».

(ΣΗΜ. Η Πηνελόπη Δέλτα, που αντέδρασε μ΄αυτό τον τρόπο στην είσοδο των Γερμανών στην Αθήνα σαν σήμερα το 1941, ήταν τρίτο παιδί του Εμμανουήλ Μπενάκη και προγιαγιά του σημερινού πρωθυπουργού της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου