Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ... χθες και σήμερα


                                     ΕΛΛΗΝΕΣ...ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ανέκαθεν ο ελληνικός λαός, είτε ήταν σκλαβωμένος είτε ήταν "ελεύθερος", πάντα αγωνιζόταν για την επιβίωση του και τον καθημερινό άρτο μέσα από μύριες δυσκολίες και προβλήματα. Μεταφέρουμε εδώ μιά εικόνα από τους υπόδουλους σε ντόπιους και ξένους δυνάστες ΄Ελληνες κατά την προεπαναστατική εποχή στην Ελλάδα που περιγράφει και τη σημερινή πραγματικότητα στη χώρα μας αρκεί να αλλάξουμε τα ονόματα αυτών που μας καταδυναστεύουν σήμερα :
"...΄Ομως υπήρχαν και οι προνομιούχοι ΄Ελληνες που απαλλάσσονταν από τους φόρους, οι λεγόμενοι "μουσελίμηδες". ΄Ηταν αυτοί που είχαν άμεση επαφή με το "σεράγι" ή ήταν δραγουμάνοι των πρεσβευτών ή "μπερατλήδες", προστατευόμενοι του σουλτάνου. Εκείνοι όμως που μαζί με τους Τούρκους καταδυνάστευαν τους ΄Ελληνες ήταν οι Φαναριώτες αριστοκράτες, οι προύχοντες και κοτζαμπάσηδες και οι μεγαλοκαραβοκυραίοι των νησιών. Μαζί με τον κατακτητή, πότε σαν συνεργάτες και πότε σαν εντολοδόχοι του, συγκέντρωσαν τεράστιες περιουσίες και κτήματα και απόκτησαν μεγάλο κύρος και σ΄αυτή την τουρκική διοίκηση..."
(Σημ. μικρό απόσπασμα από το βιβλίο μου "ΡΩΣΣΑΓΓΛΟΓΑΛΛΟΣ, οι δυνάστες του Ελληνικού λαού στην προεπαναστατική Ελλάδα" που έχει εξαντληθεί προ ετών)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου