Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015


                                         ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΙΣΧΥΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ...

Είναι καλό για τους ίδιους τους Γερμανούς να μάθουν μερικά πράγματα για να ξέρουν πως οι λαοί και ιδιαίτερα οι ΄Ελληνες συμπεριφέρθηκαν απέναντί τους ακόμα και τότε που κυριαρχούσαν στην Ευρώπη και οι σιδηρόφρακτες δυνάμεις τους ήλεγχαν τα πάντα κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. ΄Ενα παρόμοιο γεγονός μας θυμίζει η σημερινή ημέρα καθώς σαν σήμερα στις 23 Φεβρουαρίου 1943 οι Γερμανοί κατακτητές επιχείρησαν να επιβάλλουν πολιτική επιστράτευση στην Ελλάδα. Το σχετικό χρονικό αναφέρει :
23.02.1943 Πολιτική Επιστράτευση. Δημοσιεύεται διαταγή του Γερμανού Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή Νοτιοανατολικής Ευρώπης με την οποία καθιερώνεται στις κατεχόμενες χώρες το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης του πληθυσμού . Αμέσως στη συνέχεια προωθείται η εφαρμογή του μέτρου της πολιτικής επιστράτευσης από τους Γερμανούς στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Την επομένη ημέρα , στις 24.02.1943, πραγματοποιείται μεγάλη 2ήμερη απεργία στην Αθήνα και στον Πειραιά με βίαιες πορείες διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Εργασίας το οποίο και πυρπολείται από τους διαδηλωτές. ΄Ομοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα επαναληφθούν και στις 05.03.1943 με αποτέλεσμα τελικά οι Γερμανοί να κάνουν πίσω και να ματαιωθεί το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης στην Ελλάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου