Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Τρίτη 12 Μαΐου 2015


                                                ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΛΕΡΑ ...

Για να έχουμε γνώση πως ενεργούσαν ανέκαθεν οι Δυτικές Δυνάμεις απέναντι στην Ελλάδα καλό είναι να ξέρουμε τι συνέβη σαν σήμερα το1854.
΄Οταν η Ρωσία κήρυξε τον πόλεμο στην Τουρκία με αφορμή τους ΄Αγιους Τόπους τους οποίους η Ορθόδοξη τσαρική Ρωσίοα ήθελε να προστατεύσει, έσπευσαν αμέσως Αγγλία , Γαλλία και βασίλειο της Σαρδηνίας να βοηθήσουν το σουλτάνο μήπως και η Ρωσία γίνει κυρίαρχος στον Εύξεινο Πόντο, στη Μέση Ανατολή και στην Ανατολική Μεσόγειο για να ξεσπάσει ο Κριμαϊκός Πόλεμος των ετών 1853- 1858. Και επειδή οι "δυτικοί" φοβόταν μήπως η Ελλάδα επωφεληθεί των γεγονότων και κινηθεί για να απελευθερώσει τα ευρισκόμενα υπό τουρκική κατοχή εδάφη όπου ανέκαθεν κατοικούσαν ΄Ελληνες, οι Αγγλο-γάλλοι έσπευσαν για ... καλό και γιά κακό να κάνουν απόβαση στον Πειραιά και ναυτικό αποκλεισμό της χώρας ώστε να αποτρέψουν κάθε πιθανό παρόμοιο γεγονός.
Το σχετικό χρονικό αναφέρει
14.05.1854 Απόβαση Αγγλογάλλων - Κατοχή 1854- 1857- Χολέρα . Μετά από επέμβαση της Αγγλίας και Γαλλίας και αποβίβαση αγγλογαλλικών στρατευμάτων στον Πειραιά υπό το ναύαρχο βαρώνο Ντε Τινάν της στις 12.05.1854 , επιβάλλεται «ουδετερότητα» στην Ελλάδα στον Πόλεμο της Κριμαίας μετά από κατοχή του Πειραιά και της Αθήνας. Ανασχηματίζεται αναγκαστικά η Ελληνική κυβέρνηση και ανακαλούνται τα ελληνικά τμήματα από τη Μακεδονία, ΄Ηπειρο και Θεσσαλία τα οποία είχαν σταλεί για να ενισχύσουν τα εκεί επαναστατικά κινήματα των Ελλήνων. Κατά την περίοδο της Κατοχής της Ελλάδας από στρατεύματα των Αγγλογάλλων, εκδηλώθηκε στη χώρα χολέρα η οποία μεταδόθηκε στον πληθυσμό από τα συμμαχικά στρατεύματα με συνέπεια να υποστεί μεγάλη δοκιμασία κυρίως η ελληνική πρωτεύουσα όπου σημειώθηκαν εκατοντάδες θανατηφόρα κρούσματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου