Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015


                                                  ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ...

Ο θάνατος του Γρηγόρη Λαμπράκη το Μάϊο του 1963 προκάλεσε οδύνη και κατακραυγή σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρω μερικές δηλώσεις γνωστών προσώπων εδώ στην Ελλάδα χωρίς σχολιασμό που άλλωστε δεν χρειάζεται. Τα λόγια τους τα λένε όλα...
--ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΝΑΛΗΣ :"Αποτρόπαιο έγκλημα !... Διαμαρτύρομαι με όλη μου την ψυχή ως διανοούμενος, ως ΄Ελληνας και ως άνθρωπος"
--ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ: "Μαζί με όλους τους τίμιους ΄Ελληνες καταδικάζω μεθόδους που είναι αδιανόητοι για την εποχή μας και ασυμβίβαστοι με την στοιχειώδη έννοια της Δημοκρατίας"
--ΔΙΔΩ ΣΩΤΗΡΙΟΥ : "Στο πρόσωπο του άξιου γιού της Ελλάδας Γρηγόρη Λαμπράκη, ζήτησαν να σκοτώσουν την ειρήνη, τη λεβεντιά, την ανθρωπιά. Μα σκοτώνεται ποτέ ο ήλιος ; Η Ελλάδα σύσσωμη είναι στο πόδι. ΄Οχι για την ταφή αλλά για την ανάσταση"
--ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΑ : "Κι΄εγώ σαν μια μονάδα του λαού θρηνώ, οργίζομαι και ντρέπομαι"
--ΤΖΕΝΗ ΚΑΡΕΖΗ : "... Ως Ελληνίδα και ως άνθρωπος ντρέπομαι και πονάω γιατί ένας τόσο ωραίος άνθρωπος, γεμάτος ιδανικά, είχε αυτή την απαράδεκτη μοίρα"
--ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΜΠΑΝΕΛΗΣ : "... Με συγκλονίζει η διαπίστωση ότι εννιά στους δέκα ΄Ελληνες έχουν πλήρη συναίσθηση του τι συνέβη στη Θεσσαλονίκη. Είναι μιά ώρα εθνικής νηφαλιότητας... Η ευθύνη για τέτοιου είδους δολοφονίες είναι ευρύτερη και οι πνευματικοί άνθρωποι δεν πρέπει να περιοριστούμε μόνο σε μια δήλωση αγανάκτησης, αλλά να διαφωτίσουμε αυτούς τους "εννιά" ΄Ελληνες ποιά είναι η δική τους ευθύνη"
--ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΣ : " Η υπόθεση με έχει συγκλονίσει , ειδική δήλωση δεν θα κάνω. ΄Ομως θα αντιδράσω. Και θα αντιδράσω με τον δικό μου τρόπο"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου