Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014


ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...
 

Απόφοιτος κι΄εγώ από την Πολυτεχνική Σχολή Θεσσαλονίκης αισθάνομαι σήμερα την ανάγκη και υποχρέωση να αναφερθώ για λίγο στον αγώνα των τότε φοιτητών της Σχολής μου (και σήμερα συναδέλφων μηχανικών) κατά της χούντας των συνταγματαρχών αναφέροντας το μήνυμα που πρωτομετέδωσε ο αυτοσχέδιος ραδιοφωνικός σταθμός τους στις 16 Νοεμβρίου 1973 το βράδυ με συχνότητα 1.450 χιλιόκυκλους αφού κατέλαβαν το κτίριο της Πολυτεχνικής Σχολής που βρίσκεται μάλιστα σε μικρή απόσταση από το Γ΄Σώμα Στρατού και συγκρότησαν Συντονιστική Επιτροπή ...
Οι φοιτητές (της Πολυτεχνικής και των άλλων Σχολών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) ανέφεραν στο πρώτο ραδιοφωνικό μήνυμά τους :
"...Προσοχή !... Προσοχή !...
Εδώ ραδιοφωνικός σταθμός του ελεύθερου πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης.
Σας μιλούμε από το Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκης. Βρισκόμαστε στο τρίτο προπύργιο της νέας ελεύθερης Ελλάδας.
Σας μεταφέρουμε τον αγωνιστικό παλμό χιλιάδων φοιτητών της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη στιγμή επαληθεύουμε την παράδοση που μας θέλει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την λαϊκή κυριαρχία..."
Σήμερα 41 χρόνια από τότε, όχι μόνο συνεχίζει να υπάρχει σε ισχύ το ίδιο μήνυμα αλλά είναι και απόλυτα επίκαιρο μέσα στη θλιβερή πραγματικότητα που έχει βυθιστεί η χώρα και ο λαός μας. Πραγματικά ... ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ !.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου