Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014


                                                ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ...

Οι κυβερνώντες τέσσερα τώρα χρόνια το μόνο που κάνουν καθημερινά είναι να ανακοινώνουν νέα μέτρα είσπραξης φόρων, τελών, εισφορών κλπ προκειμένου να καταβληθούν στη συνέχεια στους τοκογλύφους δανειστές μας για την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους. Πως προέκυψε όμως αυτό το δημόσιο χρέος που σήμερα είναι της τάξης των 320 δισεκ. ευρώ ποτέ δεν μας το είπαν. Αντίθετα μετέτρεψαν το "δημόσιο χρέος" σε "Ιδιωτικό χρέος" και αναγκάζουν σήμερα με το μαχαίρι στο λαιμό να το πληρώνουν μισθωτοί, συνταξιούχοι, μικροεπαγγελματίες και μικροϊδιοκτήτες ακινήτων χωρίς να έχουν καμιά ευθύνη για τη δημιουργία του. Από που ξεκίνησε όμως αυτή η ιστορία επικρατεί ... σιγή ασυρμάτου.
Ψάχνοντας τα γεγονότα βρήκα ένα από αυτά του Οκτωβρίου του 1996 που φανερά αποτελεί την "αρχή" του κακού για το πως προέκυψε το δημόσιο χρέος που οδήγησε την οικονομία της χώρας στα βράχια, την χώρα μας στην καταστροφή και το λαό μας στην απόγνωση. Το αναφέρω χωρίς σχόλια προς το παρόν:

22.10.1996 Σε συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου και την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής ΄Αμυνας, προσδιορίστηκε στο ένα τρισεκατομμύριο δρχ. το ύψος των δαπανών της Ελλάδας στα πλαίσια του νέου εξοπλιστικού προγράμματος. Το πρόγραμμα αφορά στην προμήθεια 60 υπερσύγχρονων μαχητικών αεροπλάνων, συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, μέσων αεράμυνας, προμήθεια 4 υποβρυχίων , κατασκευή φρεγατών και αγορά κορβετών καθώς και αγορά αρμάτων μάχης και συστοιχίας πυραύλων
Αυτά οι πολιτικοί μας τα γνωρίζουν. Γιατί όμως δεν αντιδρούν είναι το μεγάλο ερώτημα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου