Αρχιτέκτονας-Συγγραφέας

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

«Είσαι ο ; …»

(Το 1986 , όταν αρθρογραφούσα στην εφημερίδα "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" , έγραψα ένα σκωπτικό σχόλιο για τον "Ειδικό Κωδικό Αριθμό Μητρώου (ΕΚΑΜ) με τον οποίο οι τότε κυβερνώντες ετοίμαζαν να μας καταγράψουν στους καταλόγους ως αντικείμενα άνευ αξίας .

Που νάξερα πως 26 χρόνια μετά αυτό επανέρχεται με την .."Κάρτα του πολίτη" που όλο το συζητάνε για να την καθιερώσουν φυσικά για το ... καλό μας .

Το σχόλιο είναι συνεπώς επίκαιρο και το ξαναφέρνω από το παρελθόν στο 2012 ,έτος που οι Μάγια προέβλεψαν - όχι τυχαία - ότι θα γίνει ... συντέλεια του κόσμου η οποία απ΄ότι φαίνεται θα αρχίσει απο την Ελλάδα ! ... )


«Είσαι ο ; …»


Το νομοσχέδιο που «ρυθμίζει» τις σχέσεις κράτους και πολίτη και καθιερώνει νέο τύπο δελτίου ταυτότητας θα αποτελούσε οπωσδήποτε θέμα επικαιρότητας αν δεν υπήρχε αυτό το περιβόητο Μουντιάλ που απέσπασε την προσοχή όλων .

Είναι γνωστό πως με το νομοσχέδιο αυτό καταργούνται ουσιαστικά οι ταυτότητες και επιβάλλεται ένα νέο σύστημα που καθιερώνει για κάθε άτομο έναν Ειδικό Κωδικό Αριθμό Μητρώου (τον ονόμασαν «ΕΚΑΜ»…) , αριθμό που θα ακολουθεί τον κάθε πολίτη σε όλη του τη ζωή .

΄Ισως μάλιστα να αναγραφεί και επί του τάφου του …

Ο αριθμός ΕΚΑΜ που θα παίρνει κάθε άτομο , μετά την ψήφιση και εφαρμογή του σχετικού νόμου , δεν θα είναι ασφαλώς ένας τυχαίος αριθμός .

Οι αρμόδιοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη του . Αντίθετα έχουν λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο και έχουν μελετήσει κάθε λεπτομέρεια ώστε ο αριθμός αυτός να μας αντιπροσωπεύει απολύτως .

Ουσιαστικά δηλαδή θα είναι το όνομα μας , το επώνυμό μας , το όνομα πατρός και μητρός , ο τόπος και το έτος γέννησης , το θρήσκευμά μας κλπ Και όπως είναι γνωστό η σύγχρονη τεχνολογία των κομπιούτερς παρέχει παρόμοιες δυνατότητες . Παράλληλα επειδή οι αρμόδιοι έχουν και … εθνικές ευαισθησίες , φρόντισαν να μην ισοπεδωθούν τα πάντα με την εφαρμογή του συστήματος .

Μας διαβεβαίωσαν πως το «τρίπτυχο» «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» θα προστατευθεί απολύτως και θα διασωθεί η ελληνική μας καταγωγή από την λαίλαπα των αριθμών …

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αριθμοί - «Μητρώα» των πολιτών δεν θα είναι απλά νούμερα . Θα είναι με βεβαιότητα κάτι περισσότερο . ΄Ετσι παίρνουμε το θάρρος να διατυπώσουμε προς την κατεύθυνση αυτή κάποιες προτάσεις που ευελπιστούμε – καθώς λένε – ότι θα εισακουστούν ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία του όλου εγχειρήματος .

Προτείνουμε λοιπόν του αριθμού ΕΚΑΜ να προηγούνται μερικά γράμματα της αλφαβήτου , όπως συμβαίνει στα αυτοκίνητα και στα πάσης φύσεως οχήματα που κυκλοφορούν . Όπως ισχύει εκεί το ίδιο και εδώ θα πρέπει να εξαιρεθούν τα γράμματα εκείνα της ελληνικής αλφαβήτου τα οποία δεν διαβάζονται από τους ξένους , όπως το Γ , Δ , Θ , Λ , Ξ , Π , Σ , Φ , Ψ και το Ω . Και αυτό για να μας αναγνωρίζουν και οι ξένοι και για να μπορούμε να κυκλοφορούμε και στο εξωτερικό όπου είναι άγνωστη η ελληνική γλώσσα την οποία εμείς επιμένουμε ακόμα να χρησιμοποιούμε .


Τα πρώτα δύο λοιπόν γράμματα θα σημαίνουν τον τόπο καταγωγής του «πολίτη» και προτείνουμε να βρίσκονται σε πλήρη ταύτιση με αυτά των πινακίδων του αυτοκινήτου του . Παράδειγμα ο Θεσσαλονικιός να έχει στον Ειδικό Κωδικό Αριθμό Μητρώου τα στοιχεία ΜΑ έως ΜΧ που καθιερώθηκε να έχουν τα αυτοκίνητα της Θεσσαλονίκης .

Ένα επόμενο γράμμα της αλφαβήτου θα υποδηλώνει τη θρησκεία . Το «Χ» θα σημαίνει «Χριστιανός» , το «Ε» θα σημαίνει «Εβραίος» , το «Κ» θα σημαίνει «Καθολικός» κλπ . Στη συνέχεια ένα άλλο γράμμα θα σημαίνει το φύλο . Επειδή μάλιστα υπάρχουν πολλά προβλήματα γύρω από τον ορθό προσδιορισμό του φύλου προτείνεται να γίνεται και χρήση κλασματικών αριθμών .

Το σκέτο «Α» θα σημαίνει έτσι «άνδρας 100%» , το Α/2 θα σημαίνει ότι υπάρχουν αμφιβολίες ενώ το Α/4 θα σημαίνει πως διαπιστώνεται σαφής τάση «αλλαγής» φύλου .

Δεν υπάρχει πρόταση για τις γυναίκες (εντός και εκτός εισαγωγικών) . Μια και το γράμμα «Γ» δεν χρησιμοποιείται λόγω του ότι δεν διαβάζεται στο εξωτερικό , προς στιγμήν προτάθηκε να χρησιμοποιείται το γράμμα «Β» αλλά η πρόταση αποσύρθηκε μετά τη σφοδρή αντίδραση των γυναικείων σωματείων καθώς δεν θέλουν με κανένα τρόπο να έχουν γράμμα που ακολουθεί το «Α» των ανδρών .

Το θέμα αυτό μένει σε εκκρεμότητα ως ότου υπάρξει λύση που να ικανοποιεί το «ασθενές» φύλο που απειλεί με … αποχή αλλά Λυσιστράτη της ελληνικής αρχαιότητας .

Τα υπόλοιπα στοιχεία του Ειδικού Κωδικού Αριθμού Μητρώου (ΕΚΑΜ) θα είναι αριθμητικά και αυτό γιατί οι αριθμοί είναι τα μόνα σύμβολα που έχουν την ιδιότητα να προσδιορίζουν επακριβώς τα πράγματα αλλά και τα μεγέθη άρα …και τους ανθρώπους .

Συνεπώς όλα τα στοιχεία , γράμματα και αριθμοί , θα μπορούν να περιγράφουν πλήρως κάθε «πολίτη» μέσα από τη χρήση περίπου 30 συνολικά γραμμάτων και αριθμών, ως εξής :

 Ο πρώτος αριθμός που θα ακολουθεί τα γράμματα της αλφαβήτου , θα υποδηλώνει τον αριθμό των χειρών και ο δεύτερος των ποδών του «πολίτη»

 Οι επόμενοι δύο αριθμού θα προσδιορίζουν το νούμερο του παπουτσιού κατά την ημέρα … αρίθμησης

 Οι τρείς στη συνέχεια αριθμοί θα φανερώνουν το ύψος (σε εκατοστά του μέτρου) ενώ οι ακόλουθοι τρείς θα υποδηλώνουν τη μικρή και τη μεγάλη πίεση

 ΄Ενας άλλος διψήφιος αριθμός θα αναφέρει , χωρίς δεκαδικά ή εκατοστά , το βάρος σε κιλά . Πιθανά να έχουμε στην περίπτωση αυτή πολλούς τριψήφιους αριθμούς λόγω εκτεταμένης παχυσαρκίας .

Στην ακραία περίπτωση που θα υπάρξει τετραψήφιος αριθμός για τον προσδιορισμό του βάρους , θα εκδοθεί ειδικό δελτίο ταυτότητας από την Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων , την γνωστή FAO (ελληνιστί ΦΑΩ …) ενώ άνθρωποι με ειδική κοινωνική βαρύτητα για να μη αδικηθούν θα ζυγίζονται σε ζυγούς ακριβείας .

* Καλό και χρήσιμο θα είναι να ακολουθεί ένας αριθμός που να προσδιορίζει το ποσοστό τριχόπτωσης της κεφαλής . Αποδείχθηκε ότι το μέγεθος αυτό αποτελεί σοβαρό στοιχείο για την βαθύτερη γνώση του ατόμου . Το «100» θα σημαίνει «καθαρή φαλάκρα» , το «50» «ημιφαλάκρα» και το «35» «μέτρια τριχόπτωση» (Το «μηδέν» θα σημαίνει … ουρακοτάγκος) .

 Οι επόμενοι αριθμοί θα πρέπει να προσδιοριστούν και να αναγραφούν με μεγίστη προσοχή και σε συνεργασία με ψυχαναλυτές , ψυχοερευνητές , αστρολόγους και μέντιουμ . Είναι οι αριθμοί του προσωπικού ωροσκοπίου .

Ο πρώτος αριθμός θα σημαίνει την ημέρα της εβδομάδας κατά την οποία το άτομο ήλθε στον υπέροχο αυτό κόσμο . Ο δεύτερος αριθμός θα σημαίνει την ώρα γέννησης (Σημ. προσοχή στο θερινό και χειμερινό ωράριο) ενώ οι επόμενοι τέσσερες στο έτος γέννησης και ο τελευταίος στον αύξοντα αριθμό της …οικογενειακής «παραγωγής» (πρώτο , δεύτερο , τρίτο παιδί κλπ)

 Για τους άνδρες (προς το παρόν) ο αριθμός κλείνει με την αναγραφή της «σειράς» (ΕΣΣΟ) κατά οποία ο «πολίτης» υπηρέτησε την πατρίδα . Αυτό εκρίθη αναγκαίο γιατί κάθε «σειρά» είναι … θρυλική και οι θρύλοι θα πρέπει να καταγράφονται .

Τέλος στους άνδρες ακολουθεί και η στρατιωτική μονάδα στην οποία οφείλει το άτομο να παρουσιαστεί σε περίπτωση επιστράτευσης ή …πραξικοπήματος .

Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται η συμπλήρωση του προτεινόμενου Ειδικού Κωδικού Αριθμού Μητρώου (ΕΚΑΜ) που θα μας ακολουθεί σε ολόκληρη τη ζωή και θα μας διευκολύνει να καταπολεμήσουμε την γραφειοκρατία που απαιτεί προσκόμιση διάφορων βεβαιώσεων και πιστοποιητικών ώστε να επιλύουμε εύκολα και γρήγορα τις υποθέσεις μας ιδιαίτερα αυτές που αφορούν κράτος και πολίτη .

Δεν θα αναγκαζόμαστε του λοιπού να αναφέρουμε όνομα , πατρώνυμο , επώνυμο , τόπο και έτος γέννησης κλπ . Φτάνει να δηλώνουμε τον παραπάνω αριθμό , τον … δικό μας αριθμό .

Σκεφθείτε την ικανοποίηση που θα νοιώθουμε : ένας αριθμός τελείως δικός μας που θα μας ανήκει αποκλειστικά αλλά και θα μας υπενθυμίζει καθημερινά την ματαιότητα των εγκοσμίων καθώς ένας αριθμός δεν είναι τίποτα μπρος στο «συν» άπειρον που διανοίγεται εμπρός μας και στο «μείον» άπειρον του μακρινού παρελθόντος της δημιουργίας …

Η χρήση του προτεινόμενου συστήματος είναι απλή παρόλο ότι από πρώτη εντύπωση ίσως φανεί δύσκολη και περίπλοκη .

΄Ένα παράδειγμα αποτελεί πάντα την καλύτερη απόδειξη του ισχυρισμού δια λόγων : π.χ. «τι αριθμό ΕΚΑΜ έχει ο Μητσάρας , γιός του κυρ- Ανέστη και της Βαγγελιώς , που είναι ΄Ελληνας πολίτης , γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη , είναι χριστιανός ορθόδοξος , έχει δύο χέρια , δύο πόδια , 185 εκατοστά ύψος , άνδρας 100% , με μεγάλη πίεση 14 και μικρή 8 , παπούτσι νούμερο 43 , ημιφαλάκρα , πέμπτο παιδί της οικογένειας Καραμπουχαρή , που γεννήθηκε την Τρίτη , ώρα 9 το πρωί , τον μήνα Αύγουστο του έτους 1932 με αύξοντα αριθμό δημοτολογίου 523 και υπηρέτησε την πατρίδα στην «θρυλική» 32α ΕΣΣΟ ενώ όφειλε να παρουσιαστεί (σε περίπτωση επιστράτευσης ή πραξικοπήματος ) στο 327ο τάγμα ημιονηγών ;» .

Η απάντηση είναι απλή . Ο Μητσάρας δεν είναι άλλος από τον : ΜΑΑΧ22481851489550398193252332327.

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ :

«Παρακαλείται όποιος είδε τον Μητσάρα , γνωστό ως «ΜΑΑΧ22481851489550398193252382327» , να τον ειδοποιήσει ότι τον αναζητεί ο συγγενής του «ΧΕΑΧ2243173169854751541942378367143» για σοβαρή οικογενειακή του υπόθεση ( Πέθανε η γιαγιά του Ευανθία Δημητρίου Καραμπουχαρή χωρίς να προλάβει η καϋμένη να πάρει αριθμό ΕΚΑΜ )»

Θεός σχορέστην και στα δικά μας …

Απόστολος Παπαγιαννόπουλος

(«Θεσσαλονίκη» 1.7.1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου